Túry Gergely 10 éve az utolsó sorozást fotózta

Sorozas2001-photoTuryGergelyHVG

Fotó: Túry Gergely/HVG

A HVG ott volt tíz éve a 2001-es utolsó sorkatonák bevonulásakor. Most, hogy újra napirenden a sorkatonaság, előkerültek a régi képek.

Túry Gergely ott volt az utolsó sorozások egyikénél, amiből a napokban visszaemlékező Nagyítás jelent meg. Gergő már akkor ott volt, és dokumentált, mikor én még csak abban reménykedtem, hogy megússzam a sorozást. A fotóriporteri pályáról akkor még nem is álmodtam. Ha minden igaz, akkoriban még úgy gondoltam, hogy majd programozó leszek. Aztán valahol kisiklottak a bitek, és humán jellegűbb területre keveredtem.
Ma már úgy gondolom, talán lehet, hogy mégis a programozást kellett volna választom. Vagy elmenni buszvezetőnek, vonatvezetőnek, vadásznak, vagy vadakat terelő juhásznak. Persze ahogy mindenki ért ma a fotózáshoz, úgy mindenki grafikus, informatikus, és programozó is – na meg persze sofőr, és foci edző. De aligha nem informatikusok körében kisebb a leépítés a munkaerő piacon, mint fotósra.

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!