Küszöbön a XXX. Magyar Sajtófotó Pályázat

Sajtofoto2011A részletes és végleges kiírás még nem született meg, de már körvonalazódik az idei év sajtófotói számára immár harmincadik alkalommal kiírandó Magyar Sajtófotó Pályázat.
Te adsz be képet?

A MUOSZ honlapján az EMASÁ-n tették közzé az előzetes pályázati felhívást. Mint írják, a végleges kiírás majd december elején fog megjelenni, a most még tisztázatlan részletekkel.
Az előzetes kiírásból kiderül, hogy a kategóriák nem változnak a korábbi évekhez képest, a pályázás továbbra is a pályázat honlapján keresztül történik majd, a képek kezelését és a zsűrizés technikai lebonyolítását pedig változatlanul a FotoKlikk oldal végzi majd. Közzétették a zsűrizés ütemezését is, ami szintén nem nagyon változott az elmúlt évekhez képest.

Technikai követelmények
A beadandó képek technikai paramétereit nem tartalmazza az előzetes felhívás, nyilván inkább csak azt célozzák vele, hogy aki nevezni akar, már most kezdje el válogatni a képeit. Persze az sem lesz túl meglepő, ha a technikai követelmények sem fognak jelentősen változni a korábbi évekhez képest.

Nevezési díj
Akárcsak tavaly népszerű nagy újításként, idén is lesz nevezési díj, melynek összege bruttó 3000 Ft. Ennek befizetési módja, és adminisztrációja is a végleges kiírásban kerül majd tisztázásra.

Zsűri még nincs
Egyelőre nem tesznek említést a zsűri tagjairól. Nyilván még zajlanak az egyeztetések, hogy ki vállalja a zsűrizést. Nem egyszerű feladat megfelelő számú kellően tekintélyes zsűritagot rávenni a pályázat lebonyolításában való részvételre. Olyannyira, hogy az utóbbi években nem volt rá példa, hogy ne változott volna a zsűri összetétele az utolsó pillanatokig.

Ellenérzések
A nevezési díj bevezetése, a szervezés és lebonyolítás egyes anomáliái, a személyes elégedetlenségek, és vélt vagy valós sérelmek évről-évre sokakkal mondatják azt, többé nem nevezek.

Te nevezel idén?

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!