Küszöbön a XXX. Magyar Sajtófotó Pályázat

te nevezel idén a pályázatra?

Sajtofoto2011A részletes és végleges kiírás még nem született meg, de már körvonalazódik az idei év sajtófotói számára immár harmincadik alkalommal kiírandó Magyar Sajtófotó Pályázat.
Te adsz be képet?

A MUOSZ honlapján az EMASÁ-n tették közzé az előzetes pályázati felhívást. Mint írják, a végleges kiírás majd december elején fog megjelenni, a most még tisztázatlan részletekkel.
Az előzetes kiírásból kiderül, hogy a kategóriák nem változnak a korábbi évekhez képest, a pályázás továbbra is a pályázat honlapján keresztül történik majd, a képek kezelését és a zsűrizés technikai lebonyolítását pedig változatlanul a FotoKlikk oldal végzi majd. Közzétették a zsűrizés ütemezését is, ami szintén nem nagyon változott az elmúlt évekhez képest.

Technikai követelmények
A beadandó képek technikai paramétereit nem tartalmazza az előzetes felhívás, nyilván inkább csak azt célozzák vele, hogy aki nevezni akar, már most kezdje el válogatni a képeit. Persze az sem lesz túl meglepő, ha a technikai követelmények sem fognak jelentősen változni a korábbi évekhez képest.

Nevezési díj
Akárcsak tavaly népszerű nagy újításként, idén is lesz nevezési díj, melynek összege bruttó 3000 Ft. Ennek befizetési módja, és adminisztrációja is a végleges kiírásban kerül majd tisztázásra.

Zsűri még nincs
Egyelőre nem tesznek említést a zsűri tagjairól. Nyilván még zajlanak az egyeztetések, hogy ki vállalja a zsűrizést. Nem egyszerű feladat megfelelő számú kellően tekintélyes zsűritagot rávenni a pályázat lebonyolításában való részvételre. Olyannyira, hogy az utóbbi években nem volt rá példa, hogy ne változott volna a zsűri összetétele az utolsó pillanatokig.

Ellenérzések
A nevezési díj bevezetése, a szervezés és lebonyolítás egyes anomáliái, a személyes elégedetlenségek, és vélt vagy valós sérelmek évről-évre sokakkal mondatják azt, többé nem nevezek.

Te nevezel idén?

Ha tetszett, akkor lájkoljátok és osszátok meg ismerőseitekkel, hogy minél több emberhez eljuthasson!

Címkék