Nagyvárosi hőség

Fotó: Balogh László/Reuters

Fotó: Balogh László/Reuters

A forró nyár egyik állandó témája, hogy milyen hőség van, és persze, hogy ki hogyan küzd a kánikulával?

Bár az időjárás is kezd enyhülni, mégis igazi felüdülés Tuba Zoltán képriportja az Origo galériájában, mely bemutatja, hogyan hűsölnek Budapest lakói. A Hírszerző Reflektor galériája pedig még május végén közölt retro hangulatú válogatást a HVG archív képeiből Jaj úgy élvezem én a strandot címmel.

A Reuters hírügynökség pedig hasonló témára állított össze egy nemzetközi válogatást. Ebben is helyet kapott Balogh László egyik budapesti képe. Sőt ha ez a válogatás nem az idei Kékszalag vitorlásverseny előtt készült volna, biztos bekerült volna balatonfüredi fürdőző nő fotója is, aminek a Los Angeles Times válogatásában találtak helyet a lap képszerkesztői, egy másik kékszalag kép meleltt. Ezen kívül Balogh László egyik képe bekerült a Time múltheti válogatásába, és az Atlantic In Focus nagy képes fotó válogatás hőséggel foglalkozó összeállításába is, amiben a már említett hajával fröcskölő nő képe mellett Szabó Bernadett Balaton Sound fesztiválon készült képe is megjelent.
Azóta az Amerikában tomboló hőhullámra tekintettel a Reuters egy újabb galériát készített a magukat hűteni próbálókról, ebbe jobbára Lucas Jackson képeiből válogatva. Az MSNBC az AP hírügynökség képeiből válogatott hőség galériájához, míg a Time Amerikai hőség galáriájához, és a Sacramento Bee galériájához több ügynökség képeit is használták.

Ti hogy viselitek a nyarat?

Readers Comments (2)

  1. Ez a Joe Cocker klip nagyon nagy kedvencem. Amellett, hogy a zenéjét is szeretem, a képanyaga kb. 100%-ban hozza azt, amit a fotózásban valaha szerettem… (csak vigyázz, mert a youtube-ról rendszeresen törölgetik a szerzői jogokra hivatkozva! 😉 🙁 )

    • Az hagyján, hogy a YouTube-ról törölgetnek szerzőjogi okokból, de még a Magyar Televízió teljesen jogtiszta videói is eltűnnek rendszeresen, mert az illetékesek dizájnváltásnál rendszeresen elszúrták az oldal programozását, és utána nem elérhetők a régi tartalmak. De ugyanez igaz sajnos más webes dolgokra is.
      Ezzel szoktam olykor foglalkozni digitális enyészet címszó alatt…

Comments are closed.