Nagyvárosi hőség

Fotó: Balogh László/Reuters

A forró nyár egyik állandó témája, hogy milyen hőség van, és persze, hogy ki hogyan küzd a kánikulával?

Bár az időjárás is kezd enyhülni, mégis igazi felüdülés Tuba Zoltán képriportja az Origo galériájában, mely bemutatja, hogyan hűsölnek Budapest lakói. A Hírszerző Reflektor galériája pedig még május végén közölt retro hangulatú válogatást a HVG archív képeiből Jaj úgy élvezem én a strandot címmel.

A Reuters hírügynökség pedig hasonló témára állított össze egy nemzetközi válogatást. Ebben is helyet kapott Balogh László egyik budapesti képe. Sőt ha ez a válogatás nem az idei Kékszalag vitorlásverseny előtt készült volna, biztos bekerült volna balatonfüredi fürdőző nő fotója is, aminek a Los Angeles Times válogatásában találtak helyet a lap képszerkesztői, egy másik kékszalag kép meleltt. Ezen kívül Balogh László egyik képe bekerült a Time múltheti válogatásába, és az Atlantic In Focus nagy képes fotó válogatás hőséggel foglalkozó összeállításába is, amiben a már említett hajával fröcskölő nő képe mellett Szabó Bernadett Balaton Sound fesztiválon készült képe is megjelent.
Azóta az Amerikában tomboló hőhullámra tekintettel a Reuters egy újabb galériát készített a magukat hűteni próbálókról, ebbe jobbára Lucas Jackson képeiből válogatva. Az MSNBC az AP hírügynökség képeiből válogatott hőség galériájához, míg a Time Amerikai hőség galáriájához, és a Sacramento Bee galériájához több ügynökség képeit is használták.

Ti hogy viselitek a nyarat?

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!