Ma veszik át díjaikat a POYI 2011 nyertesei

DarnayKati-POYI-photoMoriczSimon

Darnay Kati a díjával
Fotó: Móricz Simon

Elég elítélendő módon eddig nem emlegettem az idei POYI győzteseket. Pedig két kedves ismerős is van köztük, így most megragadom az alkalmat, hogy beszámoljak róla: Darnay Katalin és Kollányi Péter ma veszi át amerikában a Picture of the Year 2011 fotópályázaton nyert díját.

  • Darnay Katalin a Világgazdaság fotóriportere a Természet/Tudomány sorozat kategóriában nyert másidik díjat tavaly készült vörösiszap anyagával.
  • Kollányi Péter az MTI fotóriportere pedig az általános hír kategóriában nyert szintén második díjat egy szintén a vörösiszap katasztrófát feldolgozó sorozatával.

A honfitársakon kívül szerintem érdemes lehet megemlíteni a POYI rengeteg kategória gyóztese közül a háború fotózásban élő legendának számító James Nachtweyt, aki a Time magazin számára készített anyagával az általános hír kategóriában nyert harmadik díjat. A több hírügynökséggel folytatott pereskedése kapcsán ismert Daniel Morel pedig Haiti katasztrófa képeivel nyert szintén harmadik díjat. Damon Winter afganisztáni iPhone fotósorozatának a híre pedig messze megelőzte a díjátadást, ő a Time számára készült Grunt’s Life anyaggal harmadik díjat nyert a Feature sorozat kategóriában, és egyúttal az év újságnak dolgozó fotóriportere díjat is elnyerte vele. Ezen kívül Winter szerepel a multimédia kategóriában első díjat nyert Time csapatban, akik az A Year at War című anyagot elkészítették.

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!