Kurucz Árpád jelenti Kairóból

KuruczArpad-Aftanisztan-photoNepszabadsag

Fotó: Népszabadság

A többszörös Sajtófotó díjas Kurucz Árpád egyetlen kockát sem tudott készíteni az egyiptomi zavargásokról, mert az országba érkezése után nem sokkal előállították a hatóságok, majd “saját érdekében” azt tanácsolták, térjen haza.

Mint még aznap hajnalban a kairói reptérről Interneten bejelentkezve elmesélte, élete legkellemetlenebb élményén van túl, pedig nem egy félős típus. A több órás vallatás, és kiszolgáltatottság, mint mondta “nagyon nem volt kellemes”.

Hosszasan töprengett, vajon újra próbáljon bejutni a zárlat alá helyezett városba, a szinte egymást érő útblokádok rengetegén keresztül, és kockáztassa, hogy következő alkalommal a helyi erőszakszervezetek nem lesznek ilyen előzékenyek vele. Nehéz egy fotósnak elfogadni, hogy kép nélkül térjen haza valahonnan. Végül főnökei hozták meg a döntést: haza parancsolták, “ez már nem játék”, a sajtó célponttá vált Kairóban.

Most, hogy Árpi épségben hazaért, a Népszabadság közölte beszámolóját kairói kalandról. De még mindig úgy érzem, hogy ami ott zajlik, azt nem képesek hűen visszaadni a szavak, és a képek sem…

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!