Visszatért Lenin korszaka egy árverés erejéig

Gallery employee arranges paintings and sculptures made in the style of socialist realism depicting Soviet leader Vladimir Ilyich Lenin. Large number of artifacts from Hungary's socialist past found in the basements of different ministries after a change in political power. These communist pictures and sculptures are now being prepared for a charity auction to support those affected by the recent red sludge catastrophe in Hungary. The auction drawing great attention from around the world is to be held on December 6th in Budapest, Hungary. Photos taken during preparations for the auction on November 25, 2010. ATTILA VOLGYI (ATTILA VOLGYI)

Lenin és társai árverésen – Galériáért kattints a képre!
Fotó: Völgyi Attila / blog.volgyiattila.hu

Kalapács alá kerültek a minisztériumi piéncékből előkerült szocialista emléktárgyak. Lenin a sztár, de Marx, Engels és Sztálin, Rákosi, illetve Kádár is előfordul a rendhagyó árverésen.

Socialist artifacts on auction in Hungary

Lenin minden mennyiségben – Galériáért kattints a képre!
Fotó: Völgyi Attila / blog.volgyiattila.hu

Lenin festményekből egész falra való gyűlt össze, de akadt egész alakos törpe szobor, és óriási mellszobor is. Persze nem csak Lenin portrékkal lehetett tapétázni, a szocializmus összes nagy alakja, és a személyi kultusz összes jellemző dísztárgya előkerült az állami raktárakból. A polgári kormány jótékony árverésre bocsátotta a letűnt rendszer korlenyomatait őrző szocreál művészeti alkotásokat. Az árverés bevételét a galéria jutalékának levonása után a vörösiszap károsultak javára fordítják. Az aukció mottója: Soha többet harmadszor!

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!