Utazáshoz milyen bőröndöt?

borondTegnap körbejártam a legtöbb áruházat, de a bőrönd kínálat kiábrándító. Tudom, bőröndöt az ember ne a gazdaságos hipermarketben vegyen, hanem szaküzletben.

Nekem valahogy a ruhás bőrönddel szemben nincsenek nagy elvárásaim. A legutolsó 1500 forintos tajvani darab tökéletesen megfelelt, míg különböző részei – végül a kereke – le nem tört, teljesen használhatatlanná téve. De még mindig jobban megéri minden ötödik utazáshoz venni egyet 1500-ért, mint egyszer venni egy normálisat 10-20x ennyiért, és aztán ritkán használni.

A másik gondom ezzel a bőrönd kérdéssel, hogy ha már komolyabb összeget kiadok érte, akkor tényleg valami komolyabb bőröndöt fogok legközelebb venni. Netán (mégegy) olyat, amiben a fotó felszerelés is biztonsággal utaztatható.

Most is van egy ilyen, abszolút biztonságos fotós bőröndöm, abban szokott utazni a fotó felszerelés. De ha a ruhás bőröndökből még az 1500 forintos kínait is épp 10 ezerért árulják, akkor megtoldom ezt az összeget, és veszek mégegy fotós bőröndöt. Amiben a fényképezőgép biztonságosan utazik, abban a ruháim se fognak gyűrődni.

Különben is tapasztaltam egy párszor, hogy a reptéri személyzet hogyan bánik a bőröndökkel. Egyik utazás során az utitársakkal együtt figyeltük a gép ablakából, ahogy épp repült a nagy sárga bőrönd….majd kicsomagoláskor konstatáltuk, hogy a könnyű szerkezetes aluminium állvány ripityára tört benne. Azóta láttam már táskák állva csomagok után kotorászó rakodó munkást, és sok érdekességet.

De ami mindig is igazán zavart a reptéri poggyász kezelésben, hogy félő, előbb ellopják a táskából az értéket, mint az összetörhetne. Az ellen meg nem véd se ütés álló bőrönd, se biztosítás.

Kiegészítés: Azóta 1-2 olcsóbb bőröndöt elhasználtam, végül vettem egy 20 ezer forintosat egy hipermarket lánc akciójában. Egyelőre jók a tapasztalataim vele. Megérte kicsit többet költeni rá, mert kevesebb fejfájást okoz.

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!