Obama tánca a világ vezetőivel

A New York Times fotóriportere, Luke Sharrett újszerű megoldást talált egy viszonylag unalmas protokoll esemény megörökítésére. Stop trükkel, álló képekből készített videót arról, ahogy Obama elnök kezet ráz a Nukleáris Biztonsági Konferenciára érkező 47 ország vezetőivel. A világ vezető nukleáris hatalmainak washingtoni találkozóján az USA elnöke jó házigazdaként fogadta, és a sajtó figyelmétől kísérve hosszú negyedórákon át üdvözölte vendégeit. Az egyébként unalmas protokoll eseményt sikerült újszerű megközelítésben megörökíteni.

Mint azt a New York Times Lens Blogjában elmondja, az ötlet csak nemsokkal az esemény előtt született, de főnöke rábólintott az újszerű ötletre. Az ilyen konferenciákon, és diplomáciai eseményeken általában minden fotós kénytelen a lehető legkevesebb holmival dolgozni. Rendkívűl sokat kell kúszni, mászni, futni, ami sok felszereléssel egyszerűen lehetetlen, háromlábú állványt nem csak cipelni, de használni sincs hely, ezért nem maradt más választása, mint kézzel próbálta ugyanabban a pozícióban tartani a fényképezőgépet, mind az 1338 kép elkészítése során. A videókép kisebb mozgásai ennek, illetve az ilyen szűk helyen, izgő-mozgó fotósok között történő munkával járó lökdösődés következményei.

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!