Sajtófotó pályázat válogatás

SF_2009_smallEzekben a percekben is zajlik a XXVIII. Magyar Sajtófotó Pályázat zsűrijének munkája a beküldött temérdek fotó értékelésével. Úgy gondoltam, hogy mivel nincs mindenkinek kedve mind a 12 ezer képet végignézni, talán érdemes lehet valamilyen szempont alapján kiemelni néhány figyelemre méltó pályaművet.

A kategóriák és az értékelés fordulói szerinti válogatásra a FotoKlikk oldalán is van lehetőség, így én inkább pályázók szerint emelnék ki néhányat (na jó, nem is olyan keveset). A beküldött rengeteg képet sok szempont szerint lehetne válogatni, de nem akarom senki véleményét befolyásolni. Úgyhogy az alábbi, nevek szerint csoportosított listában vannak személyes jó ismerőseim, olyanok akiknek csak a nevét ismerem és olyanok is, akiknek eddig még a nevét se ismertem. Vannak a képek közt, amik nekem nagyon, vagy kevésbé tetszenek, és olyanok is, amik egyáltalán nem tetszenek. Néhány olyan, amit úgy gondolom, érdemes lehet megnézni. De akár tévedhetek is. Már csak ezért sem rendezek képbírálatot – ki vagyok én ahhoz. Mindenki maga alkothat véleményt:

Kiegészítés (2013. február 25.): Úgy látom, hogy sajnos az évek során közben a pályázati oldal linkelési rendszere megváltozott, így a régi linkek már nem oda mutatnak, ahova kellene. Sajnos a digitális enyészet ilyen formája nem ritka a web világában, ami joggal veti fel újra és újra a kérdést, hogy mennyivel tartósabbak vagy múlandóbbak a weben tárolt dolgaink, mint az analóg és papír alapú megoldások.

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!