Különbség a T-Mobile és a Pannon között

Origo új fejléccel

Origo új fejléccel

Miközben a Pannon épp leszereli hírportál kezdeményezését, addig a másik nagy mobil szolgáltató, a T-Mobile gőz erővel fejleszti saját hírportálját.

Egyik kollégámtól érkezett a hír ma reggel az érintettség okán. Szóval míg a Pannon bezárja hírportálját, addig az Origo új címlappal lepte meg látogatóit. Mint az szakmai körökben köztudott, a közönség nagyon érzékeny minden design váltásra, ezért aztán vagy csak nagyon apró lépésekben érdemes csinálni, fokozatosan hozzászoktatva az embereket a változáshoz (mint például a hagyományosan fekete-fehér Magyar Nemzet teszi ezt a színes oldalak megjelenésével – bár egyelőre még csak a reklámok és néha a nemzeti színű zászlók színesek, a képek még nem). Vagy mint az Interneten szokás, mindent hirtelen és egycsapásra bedobva sokkolni a látogatókat és reménykedni hogy nem szoknak el, sőt még többen lesznek a változás miatt.

Az Origó azért megtoldotta az újítást pár “firkával”, amik az eligazodást hivatottak talá segíteni. Hogy ezek hosszú távon is megmaradó állandó design elemek-e, vagy tényleg csak az átállást hivatottak segíteni, az majd elválik a tartós használat során. Minden esetre lehet ismerkedni az Origó új címlapjával, és közben lehet nosztalgiázni a Hírsarok hónap végéig még létező oldalával, és véleményeket megosztani róla a HVG.hu Média Blogjának vonatkozó kommentei közt….vagy akár itt is, aki itt szeretné megtenni.