Megszűnik a Hírsarok (is)

Hírsarok.hu

A válság szépen tisztogat az Internetes sajtótermékek között is. Több más korábbi portál után a Pannon leányvállalata által üzemeltetett Hírsarok is az enyészeté lesz. A szerdán délelőtt született döntés értelmében a lap szeptember végéig még üzemel, aztán akárcsak a zoom.hu esetében, itt is eljön a végleges szerver lekapcsolás. Hogy a domain eddigi formájában (mint például a Zona.hu esetében), vagy egyéb módon hasznosítva, lesz-e és a korábbi anyagok részlegesen vagy egészen elérhetőek maradnak-e, arról egyelőre nincs információ.

“A hírverseny totális vesztese az a hírportál, amelyik még a saját megszűnéséről sem tud elsőként beszámolni.”

Az anyacég közleménye a honlapjukon még aznap megjelent, és estére az Index is közölt egy tényszerű hírt az újabb konkurens távozásáról. A HVG.hu Média Blog írása kevésbé fogalmaz finoman a megszűnésről, hiszen ők már az oldal indulásakor, közel egy éve megállapították, hogy a kezdeményezés halva született ötlet. Ehhez a nézethez egyébként már akkor is többen csatlakoztak egyikmásik blogban megjelent postjaikban, sőt némelyik csípős kritikára akkoriban még szerkesztőségi válasz is született. Ám a kifogásolt hibákat jelentős mértékben azóta sem orvosolták, aminek talán része lehetett az oldal szomorú végében.

Hírsarok - Több állástalan...

Az érintett szerkesztőség egyelőre nem közölt hírt saját megszűnéséről, ami ha másért nem, legalább azért furcsa, mert ez azon ritka pillanatok közé tartozik, amikor a szájt a legbiztosabb információk birtokában van. Jólértesültsége pedig megkérdőjelezhetetlen, és nála jobban első kézből beszámolni képtelen lenne bárki más. Ilyen hírben lemaradni az elsőségről, és átengedni azt a konkurensnek….egyébként a zoom.hu is MTI közleménnyel számolt be elsőként saját megszűnéséről.
Ugyanakkor az is érdekes kérdés, hogy vajon kell-e, és ha igen, hogyan illik beszámolni egy hírportálnak, újságnak, tévének, vagy egyéb médiumnak saját megszűnéséről. Elegánsabb, ha mások írnak többé-kevésbé elismerő nekrológokat, vagy az örök hallgatásba burkolózó csendes távozás méltóságteljesebb? Tényleg illene tudósítani a média termékének önnön haláláról? Aligha van rá biztos recept. Pedig sajnos valószínű, hogy a válság jegyében bejelentett lap megszűnések még távolról sem értek véget, ahogy a válság és a megszorítások sem.

A Hírsarok szerkesztésben minden esetre már érezhető az irónia, hogy a címlapon egy álláskereséssel, munkanélküliséggel foglalkozó hír nyitja a napot.

További hírek a Hírsarok megszűnéséről web szerte:

UI: Legszomorúbb számomra a lap megszűnésében, hogy ezzel a ma átvett felmondólevéllel főállásom is megszűnt, úgyhogy hamarosan munkanélküli leszek, így aki fotóriporteri állást tud, az jelentkezzen bátran!
,-))

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!