Nyitvatartás

Nyitvatartas-sarga-tabla

Nyitvatartás

Nem igazán értem, hogy lehet ekkora szórás egy cégcsoport különböző üzleteinek nyitvatartásában. Kicsit olyan, mintha mindenhol ahhoz igazítanák a nyitvatartást, hogy hol kinek mikorra kell a gyereket oviba vinni, vagy érte menni.

“Nyitva: H : 8-15, K, SZ, P: 8-16, Cs:8-17”
“Nyitva: H: 8-17, K-CS: 8-16, P: 8-15”
“Nyitva: H: 9-18, K-CS 8-16, P: 8-15”

Persze ez nagyon humánus megoldás lenne az alkalmazottakkal szemben, de ügyfélként/vásárlóként nem biztos, hogy annyira díjazom. Azt viszont nem lehet mondani, hogy túl unifromizált, vagy hogy egységes lenne.

Az viszont általános, hogy egy csomó helyen egyszerűen nem lehet normál munkaidő mellett semmilyen ügyet elintézni. A bankok és hivatalok akkor nyitnak, mikor az ember dolgozni megy, akkor zárnak, mikor (jobb esetben túlóra nélkül) végez a munkával, és – különösen hivatalokban – persze ebédidő is akkor van, mikor a másiknak, nehogy szabadság nélkül lehessen adminisztrálni. Sőt ha egyik fióktelepről a másikra minden ennyire eltér, akkor a nyitvatartást megjegyezni se nagyon képes az ügyfél. Szerencsére ritkán van velük dolgom, csak most így belefutottam, és meglepett…

Mondjuk én mázlista vagyok, mert fotóriporterként kötetlen munkaidőben dolgozom, vagyis nem kezdődik el a munkaidőm, és nincs is soha vége. Akkor kell dolgoznom, amikor épp esemény van, és akkor kell enni, inni, ügyeket intézni, amikor idő van rá, nem amikor akar az ember. Ha pedig menni kell, akkor menni kell.

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!