Elkezdődött a Sziget fesztivál

Fotó: Völgyi Attila / blog.volgyiattila.hu

Fotó: Völgyi Attila / blog.volgyiattila.hu

Elkezdődött a Sziget fesztivál a Hajógyári szigeten. Valójában már hétfő óta megy, hiszen akkor volt a nulladik nap.

A rendezvényről nehéz bármi igazán újat mondani. A sok éves forgatókönyvek szerint zajlanak a dolgok, jó ideje bejáratott rutinok szerint. Hagyományosan elég jól működik minden, és hagyományosan vannak hibák, amiket hagyományosan próblnak többé-kevésbé kijavítani.

A hírekben bemondták szinte mindenhol, hogy a szervezők idén különleges anyaggal locsolják majd az utakat, hogy csökkentsék a porfelverődést. A sajtótájékoztatón, ahol ez először elhangzott, nevetgélt mindenki, és mondta, hogy “persze, vízzel”. A Nagyszínpad előtt ennél különlegesebb anyag köti meg a port: fű.

A Szigeten fotózni egyébként több okból sem egyszerű. Ezek közül talán a legfőbb ok pont a fent említett por kérdés. Ha az ember csak kimegy, csupa kosz lesz. És ez a fényképezőgépre is igaz. Objektív cseréléskor pedig fokozottan porosodik az érzékelő. Sziget után rendszeresen zarándokol minden fotós a szervízbe kitakaríttatni a gépét, ahol kisöprik belőle a szahara homokját…

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!