Angol szállodák

Ma valaki bekopogtatott a szobámba, és én reflexből kiszóltam neki, hogy jöjjön be. Majd rájöttem, hogy ez nem fog menni, így elhúztam az ajtóból a bőröndömet. Dupla ágyas szobát kaptam, ami elvben azt jelenti, hogy két főre szánták akik építették. De nem tudom, hogy ezt hogy tudja BÁRKI kivitelezni Angliában. Én egyedül is alig férek el a szobában, és folyamatosan tologatni kell a bőröndömet, annak függvényében, hogy a szoba bejárati ajtaját szeretném kinyitni, vagy a mosdó ajtaját. Olyan hely mértanilag nem létezik a szobában, ahol a bőröndök elférnének úgy, hogy mindkét ajtó használható legyen.

De ez már tényleg egy nagyobb méretű szoba. Vannak ebben az észak-nyugat angliai kisvárosban olyan szállodák is, ahol csak akkor lehet a szoba ajtaját becsukni, ha az ágyra teszi az ember a bőröndöt….nyilván klausztrofóbiásak lettek az angolok ettől a hagyományos építkezési stílustól, és ezért kezdtek annak idején gyarmatosításba….csak azt nem értem, hogy a gőzgépet és az elektromosságot hogy sikerült bevezetniük az országban, mert olyan mértékben hagyománytisztelők, hogy ha rajtuk múlna, még mindig lapos lenne a Föld…

Readers Comments (5)

  1. Hehe, csak nem Nitenite? Einonnal is olyanban laktunk, hogy bőrönd vagy ajtó és amíg az egyik zuhanyzik (a fürdő ajtaja kihajtva a zuhany oldala!) addig a másik tud öltözni max…

  2. Normál szálloda. Ebben a városban minden harmadik ház szálloda. Csak azt nem értem, mit csinálnak itt élet címszó alatt az emberek. A városban semmi nincs, legfeljebb 1-2 lokál meg kaszinó – az olcsóbb fajtából. Addig világos, hogy kicsik a szobák, így inkább sörözőbe járnak pénzt költeni. De a sörözőik meg 6-kor bezárnak, és elnéptelenednek az utcák.

  3. Jaaa, már értem mit csinálnak otthon az angolok….épp most mondta be a tévé,hogy mindjárt kezdődik a Big Brother 10!!!! következő adása.

  4. lehet hogy nem is a belterjességtől olyan “érdekesen nem vonzó” az angol nők arca? Na hát mondjuk ki, nem túl szépek az angol nők!

  5. Arról, hogy hogy néznek ki, ők maguk nem tehetnek….de ahogy öltözködni tudnak – illetve nem tudnak… De itt a legtöbb furcsaságra három szóval válaszolnak: ez itt Anglia. Vagy: ez a hagyomány.

    A postban említett gőzgép dolgot tényleg nem értem…
    ,-)))

Comments are closed.