Időzavar

thepersistenceofmemorysalvadordali1931

Salvador Dali: The Persistence of Memory

Ha napilapnál dolgozik az ember nagy a nyüzsgés, minden este lapzárta. Minden nap új lapszám jelenik meg. Persze van, hogy előre elkészülnek a cikkek és fotók. Gyakran két-három nappal, van hogy egy héttel előre készülnek a tervezhetőbb anyagok, hogy csak az aktualitásokkal kelljen sebtében foglalkozni.

“Ma van a tegnap holnapja…” – mondás

A tegnapi újság már az olvasónak is csak szemét. Viszont mai szám nem létezik az életünkben (legfeljebb az újságosnak). A mai lap tegnap elkészült, hajnalban a standokra került, és sokan már ki is olvasták. Az újságírónak már nincs vele dolga. Mi már a holnapi – holnaputáni tartalmat állítjuk elő.

Részben ezért is van, hogy gyakran azt se tudjuk milyen nap van. Munkaközösségünk fontos tagja a portás. Nem csak a vendégeket fogadja és a telefonközpontot kezeli, hanem azt is mindig tudja ma milyen nap van, és melyik polcról kell elvenni az aktuális lapszám szerkesztőségi példányát a bejáratnál.

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!