Olvadó hógolyó haditerv…

0901313114a

Hógolyó rekordkísérlet a Városligetben
Fotó: Völgyi Attila / blog.volgyiattila.hu

Mindenki furcsán nézett mikor mondtam, hogy jót hógolyóztunk tegnap, hiszen nincs is hó a városban….pedig mégis. Úgy fest, nem sikerült eléggé beharangoznia a T-Mobilnak a Városligeti Műjégpályára szervezett Hógolyó világrekord kísérletet. Pedig több tonna havat is importáltak hozzá, hogy legyen mivel csatázni. Az érdeklődés marha nagy volt, több mint hatezren léptek be állítólag a műjégre, a hógolyózáshoz elkerített, digitálisan számolt emberek – akik részt vettek a rekord kísérletben – mégis csak 3485-en voltak. Túl kevesen ahhoz, hogy megdönthessék a Guinness világrekordot, amit 2006-ban Michiganben 3745 fővel állítottak fel.

A rekordot nem sikerült megdönteni. Részben talán szervezési hibából, hisz nem jutott be mindenki aki szeretett volna, akik meg bejutottak nem mind akartak hógolyózni. Talán csak az ingyenes korcsolyázási és koncertezési lehetőség miatt jöttek el. Akik viszont dobálózni jöttek, azok kiélhették magukat. Bár érdekes elképzelés, hogy több ezer gyereket beszabadítanak a hógolyózásra előkészített “lövészárkokba” és azt várják, hogy azok csak a rajtjelre kezdenek dobálózni. Furcsa ezért a műsorvezető reakciója, aki értetlenül állt a jelenség előtt. Komolyan azt hiszik emberek, hogy több ezren majd a hangosbeszélőből érkező utasítások szerint fognak szabadidős programot gyakorolni?

Minden esetre jó móka volt a résztvevőknek, és jobbára mi fotósok is jobban élveztük, hogy minket is megdobáltak, mint egy-egy tüntetésen a könnygáz felhős sörösüveg és záptojás hajigálást…

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!