Bush elnök Budapesten tartott beszédet

George W. Bush amerikai elnök beszéde a Citadellán. Budapest, Magyarország, 2006. június 22.
Fotó: Völgyi Attila / blog.volgyiattila.hu

Nem először, és talán nem is utoljára jár Magyarországon az USA aktuális elnöke. George W Bush budapesti látogatása nekem különösen emlékezetes. Nem csak mert kapcsolódik az idei ’56-os megemlékezésekhez, hanem mert első alkalommal volt módom az USA elnökét és a first ladyt fotózni – de ezt sem utoljára.

Az elnöki különgép érkezése után rendőri felvezetésű tekintélyes konvolyával egyenesen a szállodába hajtott. Innen indult másnap a Sándor Palotába, majd a Parlamentbe találkozni Magyarország vezetőivel. A látogatás zárásaként pedig egy nyilvános beszédet tartott a Gellért hegy tetején, Budapest látképével a háttérben. A Citadelláról nyíló budapesti panoráma egyébként remek választás volt, az elnöki stábtól a CNN által élőben közvetített beszédhez.

Kiegészítés: Néhány évvel később Obama elnököt is fényképeztem, igaz őt nem Budapesten, hanem prágai látogatása és meglehetősen hasonló háttér előtt tartott beszéde alatt (sajnos akkor köd komoly volt a város felett).

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!