Ismét állítsátok be az órákat – de ne utoljára!

Ne felejtsétek el átállítani a fényképezőgépek óráit!
Részletekért katt a képre!
Fotó: Völgyi Attila / blog.volgyiattila.hu


A legtöbb óránk beállítására viszont ezután is szükség marad, hogy azok pontosan járjanak. Most se felejtsétek el átállítani a fényképezőgépek, videókamerák és egyéb műszaki cikkek óráit. Sőt a pontosságukat ezután is érdemes lesz majd újra ellenőrizni legalább időnként!

2023. október 29-én vasárnap hajnalban 3:00 órakor 2:00 órára kell átállítani az órát. – Persze megtehetted már előtte való este, vagy utána most azonnal, hogy ne felejtd el. Ne halogasd túl sokáig! Különösen a többi kütyüt ne felejtsd el átállítani, mert utána csak a probléma van velük, hogy mit hova is kell állítani!

Mint a Telex cikke fogalmaz: “Ugyan közeledünk az óraátállítás európai eltörléséhez, a mostani még biztosan nem lesz az utolsó tekergetés. Ha Magyarország a nyári időszámítás megtartása mellett dönt, 2021 márciusában kell utoljára az órákhoz nyúlni, ha az orosz példából tanulva a téli mellett tartunk ki, egy év múlva, 2021 októberében jöhet az utolsó óraátállítás.”

Ne felejtsétek átállítani a fényképezőgép óráját!
Részletekért katt a képre!
Fotó: Holczer János

2009 óta minden óraátállításnál újra emlékeztettelek titeket, hogy ne felejtsétek el azoknak a műszaki cikkeknek az óráit is beállítani, amikről ilyenkor hajlamosak vagyunk megfeledkezni. Arról, hogy milyen eszközökben van óra, amikre nem is gondolnánk, hogy miért fontos átállítani ezek óráit, illetve miért lehet fontos, hogy pontosan járjon az órájuk már írtam korábbi bejegyzésemben, ott érdemes elolvasni.

Ha eltörlik az óraátállítást, akkor nem fogok többé figyelmeztetni sem rá, hogy óraátállítás volt – hiszen nem is lesz óraátállítás. Az órákat azért állítsátok majd be időnként, hogy újra pontosan járjanak. Talán erre is foglak majd emlékeztetni titeket. De ezt már nem igérem, úgyhogy inkább figyeljetek rá magatoktól!

Régóta vita folyik róla, hogy van-e értelme az állandó óraátállítgatásnak. Az EU végül. elhatározta az óraátállítás eltörlését. 2021-től minden országnak választania kell, hogy melyik időzónához fog tartozni, nyári vagy téli időszámítás szerint megy majd tovább. Egy rakás cikk született róla, hogy melyik lehetőségneek mik az előnyei és hátrányai, gazdasági, hangulati és egyéb hatásai (Napi.hu, Portfolio.hu, Penzcentrum.hu, Agrotrend.hu, Európa Pont, Telex.huIndex.huMagyar Nemzet, Infostart.hu, Novekedes.hu, stb.).

Mégis velünk maradhat az óraátállítás
Részletekért katt a képre!
Fotó: Alex Perez/Unsplash

Kiegészítés: A 2021. október 31-én aktuális és utolsónak tervezett óraátállításkor úgy tűnik, hogy a döntéshozóknak nem sikerül megállapodni az óraátállítás eltörléséről, így akár hosszabb távon is velünk maradhat ez a régi és egyre népszerűtlenebb szokás.

Írjátok meg kommentben a blog Facebook oldalán, hogy ti mit gondoltok, akár fotósként, akár más szempontok alapján a téli vagy a nyári időszámítás megtartásának örülnétek jobban!

 

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!