Elnöki beszéd jazz kísérettel

Fotó: Pete Souza/White House

Fotó: Pete Souza/White House

Jimmy Fallon Tonight Show műsorában (ugyan felvételről) ezúttal Barack H. Obama elnök volt a vendég, aki nem csak elbeszélgetett a műsorvezetővel, hanem egy szokatlan slow jazz számban foglalták össze az elmúlt 8 év amerikai politikáját. Mindez persze nem csak arról szól, hogy a trendi és sok mindenben újító Obama elnök utoljára még megejt egy rendhagyó tévé szereplést.
Politikushoz méltóan hirdette saját munkájának sikereit, amivel önmagában és a szövegben megemlítve is támogatta külügyminisztere, Hillary Clinton elnökjelölti kampányát. Szándékai érthetőek, hiszen több múlik ezen a választáson annál, hogy az első fekete elnököt vajon az első női elnök követi-e majd a Fehér Házban. Leginkább, hogy sikerül-e ismét demokrata párti elnököt választani, vagy Donald Trump személyében ismét republikánus elnök kerül majd hivatalba.

Slow jam the news feat. Barack H. Obama and Jimmy Fallon:

“Slow Jam the News” with President ObamaJimmy Fallon and President Obama slow jam the news, discussing Obama’s legacy, accomplishments and thoughts on the 2016 election.

Posted by The Tonight Show Starring Jimmy Fallon on Thursday, 9 June 2016

Hogy a blog tematikájához is kapcsolódjon kicsit ez a bejegyzés, a New York Times közzétett egy 360 fokos fotót arról, hogyan örökíthették meg a fotósok a beszélgetést az elnökkel. Mint a kép mellett megosztják, alig egy percet kaptak, hogy a forgatáson elkészítsék képeiket, ami részben hozzájárulhat, hogy Doug Mills fotóriporter ezzel a nem mindennapi megoldással egészítette ki fotóriporteri eszköztárát. A 360 fokos panoráma kép mondjuk nem sokat tesz hozzá a megörökített pillanathoz, hacsak nem azt, hogy a titkosszolgálat elnöki testőre milyen frucsán néz a gömpanorámát készítő eszközre.
Az is jól látszik a képen, hogy Pete Souza, az elnök házi fotósa nem nagyon aggódik a rövidre szabott időkeret miatt, mert őt biztosan nem dobják ki egy perc után…

Nézz körül a stúdióban a 360 fokos panoráma képen!
(használhatod hozzá az egered is, vagy forgasd körbe a telefont, tabletet)

Press photographers had just over a minute to photograph President Barack Obama and Jimmy Fallon during a taping of The…

Posted by The New York Times – Lens – Photography on Thursday, 9 June 2016

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!