Üres hirdetési oldalak a New York Timesban

TheBookThief-NYtimes-adNem mindennapi reklámfogás a New York Timesban: üres oldalakkal hirdetik a könyvégetésről szóló filmet. Kétség kívül figyelemfelkeltő megoldás egy figyelemfelkeltő film reklámjaként.

Mint a Poynter cikke írja, két egymást követő, teljesen üres oldallal jelent meg az újság. Az üres oldalakon ugyanúgy megtalálható volt az oldalszám és a lap fejléce, mint minden más hirdetési oldalon. A második üres lapon pedig a hirdetett film honlapjának címe szerepelt, ami a szokatlan hirdetési módra is választ ad.

A második világháború alatt játszódó film történetének középpontjában a náci könyvégetések állnak, a címszereplő pedig a könyv tolvaj, aki azért lopkod könyveket, hogy megtanuljon olvasni és persze a könyvek által a világot is jobban megismeri.
A filmet Amerikában tegnap mutatták be, a világ többi részén jövő év elején lesz látható. A magyar bemutatóról egyelőre nincs hivatalos információ, bár egy Fülöp-szigeteki blogger screenshotja szerint 2014. január 30-ra várható.

Nálunk kicsit más formában, könyvégetéssel emlékeznek az 1938-as Kristályéjszaka mai, 75. évfordulójára. Mások pont  ezért olvasással tiltakoznak a könyvégetés ellen.

A Könyvtolvaj film előzetese:

 

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!