Paprika, szilvalekvár és Gyulai kolbász

Fotó: Balogh László/Reuters

Fotó: Balogh László/Reuters
Galériáért katt a képre!

Érdekes képriportok készültek a közelmúltban néhány gasztro Hungarikum feldolgozásáról.

A Reuters hírügynökség fotóriportere Balogh László a paprika feldolgozást örökítette meg. Mint a brit hírügynökség írja, sokan remélik, hogy az egykor virágzó magyar paprikatermestés újra visszakerülhet a világpiaci térképre, ahol egyre több a brazil, szerb és kínai versenytárs.

Fotó: Balázs Attila/MTI

Fotó: Balázs Attila/MTI
Galériáért katt a képre!

Az MTI fotóriportere Balázs Attila pedig a szellemi kulturális örökség nemzeti listájára idén felkerült Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei szilvalekvár főzését dolgozta fel, amiből a HVG Nagyítás készített galériát.

Átvette a város a Gyulai kolbászgyárat is, de a Gyulai hírlap csak az erről szóló szavazás képeivel illusztrálja a hírt. Az MTI helyi tudósítója, Rosta Tibor készített a Gyulai húsüzemben is egy riportot, de ebből csak a Nemzeti Hírügynökség archívumában láttam képeket, így inkább Barakonyi Szabolcs tavaly az Index Nagykép számára készített képriportját ajánlom a Gyulai készítéséről.

Érdemes megnézni mindhárom képriportot!

Fotó: Rosta Tibor/MTI

Fotó: Rosta Tibor/MTI

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!