Érdekes képriportok készültek a közelmúltban néhány gasztro Hungarikum feldolgozásáról.
A Reuters hírügynökség fotóriportere Balogh László a paprika feldolgozást örökítette meg. Mint a brit hírügynökség írja, sokan remélik, hogy az egykor virágzó magyar paprikatermestés újra visszakerülhet a világpiaci térképre, ahol egyre több a brazil, szerb és kínai versenytárs.
Az MTI fotóriportere Balázs Attila pedig a szellemi kulturális örökség nemzeti listájára idén felkerült Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei szilvalekvár főzését dolgozta fel, amiből a HVG Nagyítás készített galériát.
Átvette a város a Gyulai kolbászgyárat is, de a Gyulai hírlap csak az erről szóló szavazás képeivel illusztrálja a hírt. Az MTI helyi tudósítója, Rosta Tibor készített a Gyulai húsüzemben is egy riportot, de ebből csak a Nemzeti Hírügynökség archívumában láttam képeket, így inkább Barakonyi Szabolcs tavaly az Index Nagykép számára készített képriportját ajánlom a Gyulai készítéséről.
Érdemes megnézni mindhárom képriportot!