Díjeső az Origo fotó rovatánál

HajduDandras-PalyiZsofia-SajtofotoKiallitas-photoTubaZoltanOrigo

András és Zsófi a Sajtófotó Kiállításon
Fotó: Tuba Zoltán/Origo

Sorra halmozza a különféle szakmai elismeréseket az Origo fotó rovata. Alig győzik egyiket a másik után bejelenteni és átvenni. Ha már nem emlegetem minden díjukat külön-külön, így együtt azért megérdemlik az elismerést.

Nem újdonság, hogy az Origo fotó rovatában (is) nagyon tehetséges fotósok dolgoznak. Nem is érdemes a kronológiai felsorolás elejét keresni, hiszen már tavaly is egy csomó díjat nyertek a Sajtófotó Pályázaton és még ez sem a legelső alkalom volt a szerkesztőségben az ünneplésre.

PDNedu-contestWinnter-BalintHirling

Hirling bálint anyaga a PDNedu kiadványában

A közelmúltban Hajdú D. András és Szabó Balázs nagybányai romatelepekről készült multimédia anyaga nyerte el a Hégető Honorka-díj fődíját. Ma pedig előbb azt jelentették be a fotó rovat 35 mm blogján, hogy mindkét sajtófotó nyertes fotósuk, Pályi Zsófia és Hajdú D. András is elnyerte az idei évre a Pécsi József ösztöndíjat. Alig valamivel ez után pedig az az örömhír érkezett a szerkesztőségtől, hogy külsős fotóriporterük, Hirlng Bálint dokumentarista fotográfia nagydíjat nyert a PDN hallgatói pályázatán.

A díjeső persze azzal együtt igazán teljes, ha hozzátesszük, hogy a szerkesztőség két munkatársa, Tuba Zoltán és Mudra László is jövő héten veheti majd át az idei sajtófotó pályázaton elnyert három díját.

Gratulálok a kollégáknak és a szerkesztőségnek is a sikerekhez!
És remélem, hogy semmi fontos díjat nem hagytam ki a felsorolásból!

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!