Fedezd fel Kína tájait különleges túravezetéssel!

Kinai-fotosTura-YunanTartomany008-photoBaloghAttila

Galériáért katt a képre!
Fotó: Balogh Attila/Ázsia.net

Két Kínában élő magyar fotós szervez páratlan túrákat, az általuk már többször körbejárt pazar helyekre, hogy mások is felfedezhessék ezeket az egzotikus tájakat.

Kinai-fotosTura-KaplarBalazs-BaloghAttila-photoKaplarBalazs

Káplár Balázs (B) és Balogh Attila (J)
a két szervező

Szokatlan, hogy a blogon fotós túrákat reklámozzak, de két ismerősöm, Balogh Attila (Guczó) és Káplár Balázs nem mindennapi vállalkozásba fogott, ami úgy érzem, mindenképpen szót és támogatást is érdemel. Magyar létükre hosszú ideje élnek Ázsiában, több részét bejárták, sőt végig is fotózták. Szívesen közvetítenek Európa és Ázsia kultúrái között (egyikük ebből is él kint), nem utolsó sorban pedig régóta fotóznak, és jó barátok is.
Ezek a dolgok ihlették, hogy mi lenne, ha az általuk (egyes esetekben már többször is) végig fotózott tájakat nem csak képeiken mutatnák be nekünk. Új vállalkozásuk arról szól, hogy személyesen is körbekalauzolják honfitársaikat a sokak számára idegen ország, kevésbé ismert szegleteiben. Összedugták hát a fejüket, elővették korábbi emlékeiket, megnézték eddigi képeiket, és a tanulságokat figyelembe véve kidolgozták az útvonalat, megtervezték a logisztikát, és most várják a jelentkezőket, akik kíváncsiak Kína rejtett szépségeire.

Kinai-fotosTura-YunanTartomany002-photoBaloghAttila

Galériáért katt a képre!
Fotó: Balogh Attila/Ázsia.net

Kína, ahogy eddig nem láttad
Túráik középpontjában a vidéki Kína áll, többé-kevésbé még érintetlen lenyűgöző tájak, természeti és kulturális csodák a világ másik felén. Ennek a bemutatását ígérik most helyismerettel, nyelv és kultúra ismerettel is rendelkező magyarok. Ők maguk is fotóznak, így tudják, mik egy fotós igényei, szempontjai, érdeklődése, nem fognak megsértődni, ha menet közben egyszer csak felkiáltasz, álljunk meg fotózni. Sőt direkt úgy szervezik az útvonalat és programokat is, hogy minél több érdekes, látványos fotótéma útba essen. Az utazási irodák többségével ellentétben nem fognak unott arccal sürgetni, ha egy gyors kattintás helyett te minden megállónál kipakolod az állványod, felcsavarsz egy szűrőt és gondosan komponálni kezdesz egy, vagy akár több új képet. Inkább ők is csatlakoznak hozzád, hiszen ezért megy mindenki. Az utazásra is éppen ezért kis csoportokban, buszok helyett autókkal kerül sor, hogy a csapat rugalmasabb és mozgékonyabb lehessen, ha egyedi ötletek és igények merülnek fel menet közben, mert olyan helyeket is megfordulnak majd a csoportjaik, ahova buszokkal más turista csoportok nem tudnak eljutni.

Kinai-fotosTura-YunanTartomany003-photoBaloghAttila

Galériáért katt a képre!
Fotó: Balogh Attila/Ázsia.net

Természetesen arra is felkészülnek, hogy a szálláshelyeken legyen lehetőség a fényképek le- és az akkumulátorok feltöltésére is. Mobiltelefon és Internet kapcsolatot nem garantálnak folyamatosan, hiszen az útvonalak gyakran hegyek és rizsföldek között vezetnek, de amennyire a technika engedi, ezt is igyekeznek megoldani, hogy az utitársak még akár Instagramon is megoszthassák élményeiket.

Kinai-fotosTura-YunanTartomany004-photoBaloghAttila

Galériáért katt a képre!
Fotó: Balogh Attila/Ázsia.net

Kedvezményes lehetőség
Mivel a szervezők a blog rendszeres olvasói, így örömmel ajánlották fel, hogy ha a blogomról, az alábbi linken keresztül jelentkezel az utazásra, akkor 5% kedvezményt kapsz a részvételi díjból. Ez nem tűnik soknak, de egy ilyen utazás nem olcsó, így a kis kedvezmény sem mindegy, azt hiszem.
Viszont itt mindent leszerveznek számodra, és tényleg rendkívüli lehetőségeket kínálnak. Ráadásul más hasonló csoportos utazásokkal szemben garantált a magyar vezetés, ezáltal lényegesen jobban megismerhetsz helyeket és kultúráink közti különbségeket és az is fontos tényező, hogy az egész utazás a fotózásra koncentrál.

Szerintem kár kihagyni, ha időd és lehetőségeid engedik. Bevallom, engem percről-percre egyre jobban érdekel, mióta a srácok képeit nézegetem és ha ráérnék, lehet, hogy már rég jelentkeztem volna.

Ismerd meg a részleteket és jelentkezz most a kínai fotóstúrára!

Érdekes olvasmány lehet még a szervezőkkel készült két interjúm is:

Kinai-fotosTura-YunanTartomany006-photoBaloghAttila

Galériáért katt a képre!
Fotó: Balogh Attila/Ázsia.net

Kinai-fotosTura-YunanTartomany007-photoBaloghAttila

Galériáért katt a képre!
Fotó: Balogh Attila/Ázsia.net

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!