Az emlékezés napja

Obama-MemorialDay-photoJonathanErnstReuters

Fotó: Jonathan Ernst/Reuters

A Memorial Day az az ünnep, mikor Amerika a háborúban elesett hőseire emlékszik. Ahogy egy blogger és fotós kolléga fogalmazott hétfőn: “emlékezhetnénk mi is a hazánk ért helunyt katonákra, de a mi szakmánknak is elég sok hősi halottja van…”

Elsősorban persze az alig egy hete eletemetett Tim Heteringtonra, és a vele együtt életét vesztett Chris Hondrosra gondolt, nem feledve persze azt a rengeteg újságírót, akik világszerte évente százával vesztik életüket.
És persze azokra is, akik szerencsésebbek voltak egy kicsivel, és még köztünk vannak, mint Joao Silva, Giles Duley, Emilio Morenati, és szerencsére még sokan mások is.

És mialatt Obama elnök megkoszorúzta a hösök emlékművét Washingtonban, addig az ünnepi lady program során Michelle Obama meglátogatta a Walter Reed katonai kórházban gyógyuló háborús sebesülteket – köztük természesen Joao Silvát is.

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!