Csütörtök délig véglegesíthetők a Sajtófotóra beadott pályázatok

Sajto-Foto2010Éjfél óta már új nevezést nem fogad az ezévi Sajtófotó Pályázatra az online pályázati rendszer, de akik határidőig neveztek, azok csütörtök délig véglegesíthetik nevezésüket a pályázat honlapján.

Az utolsó témába vágó írásom óta közzé tették a zsűri tagjainak nevét is. Az ítész testület elnöke Szlukovényi Tamás, aki hat éven át volt a Reuters fotósainak főnöke, korábban az MTI, majd a kanadai Globe and Mail fotósa. A korábban beharangozott külföldi zsűritagok közt idén ismét szerepel Sam Stewart amerikai fotóriporter és képszerkesztő, Jan Sibik cseh fotográfus, akárcsak a tavaly helyette beugrott szlovák Marián Pauer fotótörténész, illetve Filip Horváth, aki az AP horvátországi fotóriportere volt. A zsűri két magyar tagja közül az egyik Kovács Bence szabadúszó fotóriporter, aki korábban a Népszabadság munkatársaként maga is nyert a pályázaton. A másik magyar zsűritag pedig Demecs Zsolt az MTI képszerkesztője lett volna, aki a karácsony előtt bejelentett személyi változásokig vezette a nemzeti hírügynökség fotó rovatát. Helyette azonban ifj. Vitray Tamás, a National Geographic Magazin vezető szerkesztője ül a zsűribe (a nevezés lezárásának napján rendelkezésre álló információk szerint).

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!