Az EU szilveszter látványvilága

hungaryEU-new-year-1101017631dVAA mindig hírképekben gondolkozó sajtófotósoké örök elégedetlen társaság. Sosem elég jó a látvány, sosem elég jók a fények, sosem elég az információ, és mindig rossz a szervezés. Ráadásul többnyire mindebben még igazuk is szokott lenni.

Hazánkban nagyon ritka az igazán jól szervezett, alaposan átgondolt, pláne vizuálisan jól kitalált, igazán látványos, és jól fotózható rendezvény. Miért pont a szilveszter lógna ki a sorból?

Az ország központi sziveszteri ünnepségére a Millenáris romos gyárkomplexumában került sor, melynek csúcspontja a koncerteket és a köztársasági elnök beszédét követő tüzijáték volt. Így ünnepelte Magyarország az újévet és a soros elnökség átvételét.
A sajtóközpontban valaki a nemzetközi ünnepségek képi világát ismerve így jellemezte a magyar ünnepséget:

“Ezt fogja a világ látni belőlünk: alkoholista bohócok vették át az EU elnökségét…”

Ezek fényében nem meglepő, hogy még a magyar lapok is főleg inkább a látványosabb, külföldi képekből válogattak illusztrációikhoz és képgalériáikhoz. A Magyar Hírlap megoldása különösen érdekes. Ők egy nagyon szép képet használtak, amin a Parlament körül robbannak a tüzijáték rakétái. Csakhogy ilyet most nem tudtak készíteni, mivel a helyi kisebb tüzijátékok mindegyikére a Parlamenttől távol, a Millenáris, az Oktogon és más bulizó tömegeket vonzó helyek közelében került sor. A publikált képet pedig nagy valószínűséggel augusztus 20-án készítette a lap egyik munkatársa, vagy úgy “találták” az Interneten (mivel a forrás megjelöléséről nagyvonalúan megfeledkeztek).

Szilveszter itthon:

Szilveszter a világ körül:

Kiegészítés: Ha nem az utcán szilveszterező tömegben töltöm a szivesztert, se hiszem, hogya az RTL Klub celeb szilveszteri műsorát néztem volna. A CommentCom kirtikája alapján még kevésbé bánom.

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!