Két éves a juj.hu

Épp most ünnepelték két éves fennállásukat, és még mindig sokan nem ismerik a juj.hu bulvár videó portált. Pedig szerintem egyike a legjobbaknak ebben a rohamosan népszerűsödő műfajban, és lényegében a bulvár egyetlen olyan formája, amit értelmesnek érdekesnek tartok.

“Pontos tájékoztatás, pontos jé – juj.hu. Nem répa!”

Nekem nem elsősorban a témaválasztás miatt tetszik az oldal, hanem azért mert – a tévé társaságok és híroldalak dömpingjében egyre nehezebb sajtó feladatként – sikerül nekik általában egyedi, könnyed és humoros módon hozzáállni a szokásos, és szokatlan témákhoz. Nem tűztek ki maguk elé nagyon mély filozófiai célokat, egyszerűen csak szórakoztatni akarnak, mint minden bulvár lap. Ami miatt mégis érdekesnek tartom az anyagaikat, hogy egy cinikusan provokatív, és egyedi módon teszik, a kötelező udvariaskodás, és “buksi simogatás” nélkül. Nem a szokványos – és érdektelen – kérdéseket teszik fel, hiszen kit érdekel, hogy a celebek épp fogyókúráznak-e vagy hogy áll a házasságuk. És ha valakit érdekel is, van rá 4327562482351 féle napi, heti, havi lap, és megszámlálhatatlan portál, ahol egymásra hivatkozva írnak kacsákat róluk.

A juj.hu odamegy hozzájuk, és megkérdezi….gyakran nem is azt, amire a híresség számít, és pont ettől lesz érdekes. Meg attól, ahogy a hírességekkel felvállalja a konfliktust, vagy épp ledobja a kamerájukat a negyedikről. Mikor a közéleti témákból teljességgel felkészületlen híresség nyilatkozik politikáról; körinterjút készítenek politikusokkal bugyiviseletről, vagy amikor a legjobb orális szerepért díjazott színésznő tövig bekapja a pornó oscar szobrocskát. Amikor Sebestyén Balázst kérdezték munkásságáról Vagy amikor celebeket kérdeznek a válságról, és ahogy feldolgozzák a politikai demonstrációk lelkületi oldalát (is)….meg ahogy tünti klippet forgatnak róluk. Sőt így az ünnep – mármint az oldal születésnapja ÉS a nemzeti ünnep – kapcsán a nemzeti tojásdobálós, köpős rúgós szaladós hagyományokat is egyedien dolgozzák fel. Olykor balhét találnak az ünnep után, olykor csak emléket állítanak a zászló árfolyamnak. Pedig  a zavargás  témán aztán minden hír oldal komolyan ott pörgött, és ment ám a hírverseny. A szexipari riportokat és forgatási kulissza interjúkat meg nem is érdemes külön reklámozni….úgyis megtalálja, akit ez érdekel (Csak 18 éven felülieknek!). Azért hozzáteszem, hogy ebben a műfajban is sikerült nekik szokatlant alakítani. Például a Győzike révén híressé vált Bobák Renátával, amelyik anyag aligha nem meghúzta azt a vonalat, ami alá képtelen menni a bulvár műfaj, vagy nem mindennapi interjúik Boróka Balls-al

Minden esetre ízlések és pofonok eltérhetnek, de szerintem a juj.hu stílusa jól eltalált, és egyedi. Még ha a témák nem is mindig a legérdekfeszítőbbek az ember számára, Körmendi Gábor és stábja remek szórakoztató anyagokat állít elő, azt a napi néhány percet érdemes eltölteni vele a neten – inkább mint a Fókusszal vagy az Aktívval. Vagy ahogy ők szokták mondani: Nézzék meg a Velvet anyagát, majd jöjjenek vissza és nézzék meg újra a miénket a juj.hu-n!

Boldog szülinapot juj.huNem répa!

Kiegészítés: Sajnos a juj.hu tulajdonosváltásával a linkelt tartalmak mind elérhetetlenné váltak – ezt nevezem én digitális enyészetnek. Elvben az oldalon az eredeti.juj.hu link alatt megtalálhatók – csak hát kitartás kell hozzá. Nekem nem is sikerült mindent megtalálnom. Pedig érdemes lenne frissíteni a linkeket. Minden esetre neked sok sikert hozzá!
Az oldalt beindító Körmendi Gábor később az Xnews-t indította el, anyagai a Blikknél és sok más oldalon megtalálhatók.

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!