Álláshirdetés: vidéki tudósítót keresnek budapestre

Apróbb furcsaságok a hirdetésben
Az eredeti hirdetésért katt a képre!

Budapesti szerkesztőségbe keresnek vidéki tudósítót. Persze lehet, hogy csak elfelejtették átírni egy korábbi álláshirdetésüket – minden esetre elég furcsán hangzik az ötlet. Különösen egy olyan laptól, ami a kimondottan vidéken élőkre koncentrál.

Írtam már róla korábban a blogon, hogy otthonról és a szerkesztőségből nem lehet fotózni, most jöhet a következő alap tézis: a fővárosból nem lehet vidéki tudósítást készíteni.

Érthető, hogy egy online újsághoz szerkesztőségi munkatársakra is szükség van, nem csak helyiekre. Még egy vidéki tematikával foglalkozó lapnál is van létjogosultsága a fővárosi szerkesztőségnek és az ott dolgozó alkalmazottaknak is.
Csak az ilyen munkáról szóló hirdetést érdemes legalább egy kicsit máshogy megszövegezni, mint amikor helyi tudósítót keresnek – és a vidéki tudósító cimkét is érdemes volna elhagyni. Már csak azért is, mert a vidéken élők különösen érzékenyek tudnak lenni a Magyarországon amúgy is erős Budapest központúságra – amire egyébként ez az újság teljes tematikájával reagálni is próbál, szóval még csak nem is teljesen ismeretlen előttük a jelenség. Érdemes lenne ilyen helyzetben is tudatában lenniük ennek.

Szerintem (és a kommenteket olvasva még sokak szerint) egy kicsit furcsán sikerült megfogalmazni a HelloVidék online lap álláshirdetést, amiben azt írják:
“szívesen írnál a vidéki-kisvárosi élet mindennapjairól, és szerinted sem csak Budapestből áll Magyarország” a pozíció leírásában viszont az áll “Munkavégzés helye: A HelloVidék szerkesztősége Budapest”, illetve “távmunkára nincs mód”. Külön vicces, hogy még a “vidéki tudósító” cimkét is megkapta a nyilvánvalóan fővárosi, szerkesztőségi alkalmazottat kereső álláshirdetés.

Egyébként a lap cikkeit elnézve, azokat tényleg meg lehet akár egy fővárosi szerkesztőségben ülve is írni. Főleg gazdasági témákkal foglalkoznak, ami nem meglepő, hiszen a Hello Vidék a gazdasági témájú Portfolio csoport tagja

A hirdetés teljes szövege:

Figyelem! Szerkesztő-újságírót keres a HelloVidék

A Portfolio Csoporthoz tartozó HelloVidék komoly szakmai ambíciókkal rendelkező munkatársat keres SZERKESZTŐ-ÚJSÁGÍRÓ munkakör betöltésére.

Ahogy tartalmaink, úgy csapatunk is folyamatosan bővül, dolgozz nálunk Te is. Például azért, mert

  • tagja lehetsz egy pörgős, profi szerkesztőségnek; és
  • osztozhatsz Magyarország legnagyobb, független gazdasági médiacsoportjának sikereiben;
  • komoly szakmai feladatokat bízunk rád, az első perctől kezdve;
  • izgalmas, aktuális témákról írhatsz, a saját stílusodban;
  • érdekes emberekkel készíthetsz interjúkat;
  • megvalósíthatod ötleteidet, sőt, el is várjuk, hogy kreatív legyél;
  • és persze anyagilag is elismerjük a munkádat.

Amennyiben szívesen írnál a vidéki-kisvárosi élet mindennapjairól, és szerinted sem csak Budapestből áll Magyarország, akkor várjuk cv-det az allas@penzcentrum.hue-mail címre.

További infók:

  • Munkakör megnevezése: SZERKESZTŐ-ÚJSÁGÍRÓ

  • Munkavégzés helye: A HelloVidék szerkesztősége (1033 Bp., Polgár u. 8-10.)

  • Munkavégzés ideje: Teljes munkaidő, távmunkára nincs mód.

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!