Újabb nemzetközi ügynökségi vezető nyilatkozik

StephaneArnaud-AFP-interju-SajtofotoPalyazatZsuriElnok-photoLaszloMudraOrigo

Stéphane Arnaud nyilatkozik
Fotó: Mudra László/Origo

Már szinte hagyománya van, hogy a Magyar Sajtófotó Pályázat zsűrijének elnöke egy nemzetközi hírügynökség vezető beosztású munkatársa. Ahogy annak is ezzel egyidős hagyománya van, hogy ezzel a komoly tapasztalattal és nemzetközi rálátással bíró szakemberrel nagyinterjú készül.

A hagyománynak része, hogy ezt az interjút mindig az Origo fotórovatának aktuális vezetője készíti el. Aktuális vezetője, mivel a rovatvezetője székben olykor személycsere történik (Virágvölgyi Istvánt előbb Ajpek Orsolya, majd Magócsi Márton váltotta), az interjú viszont állandó. Mindig fontos, aktuális és érdekes dolgok kerülnek benne elő. Érdemes elolvasni a legfrissebb interjút is, és érdemes lehet újra olvasni a korábbiakat is.

Én kicsit rövidnek érzem a legújabb interjút és hiányolom a nagyobb mélységeket boncolgató szakmaibb részleteket, amiket a rovat blogján szoktak közzétenni. Arról nem is beszélve, hogy Szíria és a háború fotózás, illetve az “Instagram jelenség” emlegetése mellett kár, hogy nem tértek ki konkrétan a Daniel Morel perre – persze nem lepne meg, ha az ügyben igen csak érintett AFP munkatársa erről hivatalból nem nagyon szeretne beszélni. Leginkább mégis azt hiányolom, hogy a címben is megjelenő (fél) gondolatot nem fejti ki jobban az interjú, hogy miért is nem lesz anyagilag szép az a jövő…

2011 Szlukovényi Tamás, volt fotós vezető – Reuters

2012 Tony Hicks, Európa és Afrika fotószerkesztő – Associated Press

2013 Stéphane Arnaud, fotó főszerkesztő-helyettes – AFP

 

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!