Karantén tippek 8: Adjatok túl a felesleges holmikon

8. Adjatok túl a felesleges holmikon
A legtöbb ember sokkal több mindent halmoz fel, mint amire valóban szüksége van. Másoknak meg jól jöhetnek a számunkra már felesleges dolgok – még az ilyen különleges időkben is. Nézzétek át a ruhatárat, lakberendezési tárgyakat, háztartási eszközöket, barkács- és műszaki cikkeket, fotós és egyéb könyveket, fotós kiegészítőket és akár érdemes lehet felülbírálni, hogy szükségesek-e a fotós felszerelés főbb darabjai is. Főleg, ha amúgy is ritkán használtatok valamit, vagy fontolgattátok a lecserélését.
Sok munkahelyen adnak például felszerelést, vagy ha nem is biztosítanak mindent, legalább egy pár objektívet van, ahol adnak a fotósnak. Ha ilyen lehetőség mellett van saját eszközparkotok, akkor érdemes lehet most átgondolni, hogy vajon mennyire van szükségetek a saját dolgokra is ezek mellé, vagy jobban jártok vele, ha most inkább az ára van a kezetekben. Nem mondom, hogy mindenki adjon el mindent, de a saját helyzeteteket mérlegelve racionalizálni érdemes lehet a fotós felszerelést is.
Most van időtök mindent átnézni, lefotózni, beárazni és meghirdetni, hátha valakinek pont arra van szüksége, amire nektek már nincsen. Persze az árakat kétszer is érdemes most megnézni. Csak annyiért adjátok el a dolgokat, amennyiért megéri túladni rajtuk. Főleg, ha nem vagytok rászorulva mindedn áron azonnal a pénzre. Ha most mindenki szabadulni kezd a dolgaitól, az igencsak leviheti a használtpiaci árakat – ahogy az is, ha most senki nem vásárol semmit. Rossz áron meg nem biztos, hogy érdemes bármit eladni. Másrészt viszont, ha nagyon kell a pénz és nem értek rá várni az eladással, akkor kénytelenek vagytok olcsóbban adni, hogy gyorsan elvigyék. Csak okosan ezt is!

Válogass az egyes témakörök között:

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!