Karantén tippek 4: A megoldást keressétek a problémák helyett

4. A megoldást keressétek a problémák helyett
Pontosan tudom, milyen nehéz helyzetben van most a fotós szakma és nagyon sokan mások is. Megértem és átérzem a nehéz helyzeteteket. Azt is elhiszem, hogy nektek most mindenki másnál rosszabb a helyzetetek. Még akkor is, ha mindenki úgy érzi, hogy az ő problémái a legnagyobbak és mindenki másét felülmúlják.
Viszont attól semmivel nem lesz jobb a helyzetetek, hogy ezt ismételgetitek és mindenkinek panaszkodtok róla. Amin nem tudtok változtatni, azon nem sok értelme hosszan keseregni, mert ettől úgysem változik semmi sem.
A megoldásokat keressétek! Új lehetőségeket és egyéb, eddig még nem látott alternatívák után kutassatok! Keressetek inspirációt abban, hogy mások hogyan tudják megoldani a gondjaikat és próbáljátok meg kitalálni, hogy az ő megoldásaikat hogyan alkalmazhatjátok a ti helyzetetekre! Lehet, hogy egy megoldás nem teljesen illik a ti élethelyzetetekre, vagy nem teljesen old meg minden problémát és nem is egy csapásra. Ha csak részleges megoldást jelent valami, az is sokkal több a semminél. Amikor túlélesre játszik az ember, mint a jelenlegi válságban, akkor a csupán kevésbé rossz is jelentheti a legjobb lehetőséget.

Válogass az egyes témakörök között, vagy lapozz az előzőre <-> lapozz a következőre!

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!