Karantén tippek 10: Tanulás, fejlődés, gyakorlás

10. Tanulás, fejlődés, gyakorlás
Sokan halogatnak régóta mindenféle képzéseket, tanfolyamokat. A nyakukba szakadt rengeteg(?) idő remek lehetőséget kínál arra is, hogy tanuljunk, képezzük magunkat, fejlődjünk. Akár eddigi szakterületünk újabb fogásaiban jobban elmélyedjünk, akár teljesen új területekkel, más szakmákkal, készségekkel és új nyelvekkel ismerkedjünk meg, ezzel szélesítve jövőbeni lehetőségeinket. Olvassatok könyveket, hallgassatok hangos könyveket, keressetek online tanfolyamokat. Utóbbiakból egyre nagyobb a kínálat. Emiatt nem árt alaposan megfontolni, hogy mire fordítja az ember az idejét és pláne a pénzét.
Sok féle tudásanyag lett a járványra tekintettel ingyen is elérhető. Sokan pedig már a járvány előtt is értékes információkat adtak ingyen is (talán valami ilyesmi kategóriába tartozik az én blogom is, bár tananyagnak nem nevezném). Ugyanakkor azt is nagyon fontos mérlegelni, hogy ami ingyen van, az vajon mennyire értékes és mennyi időt ér meg. A sok ingyenes tartalom között sok az értéktelen is (bár ez persze drága tartalomra is ugyanúgy lehet igaz). Azt is érdemes tudni, hogy sokan valamilyen fizetős szolgáltatást próbálnak eladni az ingyen tartalmakkal. Ez persze nem biztos, hogy baj, csak nem árt a dolgokat helyén kezelni és aszerint dönteni róluk. Semmi esetre se tartson vissza senkit a tanulástól, csak itt is fontoljátok meg, hogy mire szánjátok az időtöket és hogy abból mennyit.

Válogass az egyes témakörök között:

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!