A profi fotóssá válás rögös útja

szoval-fotos-szeretnel-lenni-kerdesAz én blogomon is gyakori téma, hogy a profi fotósok panaszkodnak a fotós társadalom átalakulásai és az ehhez kapcsolódó különösképp ingyen jelenségek,  miatt. Íme, a helyzetről egy humoros, mégis tartalmas infografika, ami talán nem csak a magunkba mélyedést segíti, hanem akad olyan, akinek hasznára is válik.

A PetaPixel majd a PictureCorrect is közzé tette a Fotoseeds infografikáját, ami megpróbál fontos összefüggésekre rávilágítani a más területeken népszerű fenntartható fejlődés szellemében.

Mint a PetaPixel fogalmaz, az ábra bemutatja, hogyan lesz amatőrből profi fotós. Megpróbálja bemutatni az átalakulást és a jellemző trendeket, próbál néhány hasznos tanácsot adni, hogy egy reménybeli fotós hogyan tud az üzleti életbe bekapcsolódni anélkül, hogy az iparág egészének és vele saját magának is ártana. Mivel a szellemiséggel mélyen egyetértek, úgy éreztem, ezt muszáj lefordítanom magyarra, hogy itthon is minél több emberhez eljuthasson.

Az eredeti ábra nagyon tetszetősre sikerült, ezért a magyarítása is komoly grafikai feladat volt. Ennek leküzdésében felbecsülhetetlen segítséget jelentett a Titán Búvár Klub egyik alapítója, Bolgár Attila, aki jó barátom és a blog rendszeres olvasója, grafikusként pedig maga is mélyen egyetért az itt megfogalmazottakkal, hiszen nem csak a fotós szakmára igazak az itt megfogalmazott gondok és gondolatok.

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!