Elveszett gyerekek világnapja

Tá¡rsadalom - Eltűnt gyerekek fotói élelmiszereken

Fotó: Kallos Bea/MTI

Május 25-én ünneplik az elveszett gyerekek világnapját, így gondoltam ez lesz a legjobb alkalom, hogy írjak róla, hogy Magyarországon is elkezdik a tejes dobozokon fotóval keresni az eltűnt gyerekeket, mint azt már sok amerikai filmben láthattuk. Csak az a kérdés, hogy hányan látunk naponta tejesdobozokat, és hogy ez a módszer mennyire lesz majd célravezető, netán hogy mennyivel célravezetőbb a klasszikus Csellengők tévéműsornál (ami az évek során szépen átköltözött a Duna TV-re)?

Ha már én is ingyenes MTI felhasználó lettem, álljon itt az MTI vonatkozó híre:

“Négyszázezer tejesdobozon és tízezer egyéb termék csomagolásán jelenik meg csütörtöktől négy évek óta eltűnt magyar fiatal képe.

Az egyedülálló akcióban, amely az 1000 Lámpás Éjszakája elnevezésű kampány része, december 31-ig lesznek láthatóak a négy fiatal, Till Tamás, Strehó Gergő, Ackermann Dávid és Gödöllei Dominika képei és adatai. Az eltűnt gyerekeket családtagjaik évek óta hiába várják haza.

Az akcióhoz az Alföldi Tej Kft, a Crystal International Kft, a Budapesti Rendőr-főkapitányság és az Országos Rendőr-főkapitányság mellett számos civil szervezet is csatlakozott.

A kampány során május 25-én a fővárosi Városligetben, az eltűnt gyermekek világnapján színes programmal hívják fel a figyelmet a szervezők a “csellengés” veszélyeire, hátterére és a megelőzés fontosságára.

A kampányról és a világnapi programról részletes információk a http://ezerlampasejszakaja.hu internetes oldalon olvashatóak.”

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!